Så var der demonstration foran Rådhuset onsdag d. 21. sept. 
Ørslev havde lavet fine kager og mange fra Mern var mødt op med flotte skilte. Det var rigtig godt.

 NB: Klik på billederne.   Så kan teksten læses.

 

 

Børnetallet stiger: Se, hvor mange børn der kommer i din kommune | BUPL

 

Babyboom giver behov for flere daginstitutioner - DI (danskindustri.dk)

 


Aktiviteter:  Se under Enghuset🙂

Info vedrørende skolelukninger.

Lidt tanker fra ”De fem” – Bæredygtigt skolevæsen I artiklen i Sjællandske onsdag den 7. september med overskriften ”Kommunen buldrer fremad på erhvervsrangliste”. Tillykke med det til os alle sammen - det er da endnu en motivation til at bevare vores nuværende folkeskoler, som er så vigtig en del af fundamentet i ”udkantsvordingborg” for bl.a. bosætningen og dermed flere elever i folkeskolen.

Så lad os da investere i stedet for det modsatte. En anden tankevækkende ting er, at flere kommuner går fra centralisering til decentralisering. Måske vil det være en god ide at se på, hvordan de eksempelvis gør på skoleområdet i Holbæk Kommune. Vel vidende at Holbæk Kommune er med i et Frikommuneforsøg. Men ingen tvivl om at vi her kan suge lærdom til os både med hensyn til folkeskoler, effektivisering og bedre styring i den kommunale sektor.

En politiker spørger ”hvor vil du finde penge, hvis vi ikke lukker skoler”. Modspørgsmål ”hvor vil du finde pengene til at hjælpe dem, vi taber på gulvet ved at nedlægge skoler” + den ekstra transport vi må formode, der kommer. Og her kan helt sikkert findes supplementer. Den psykiske trivsel på folkeskolerne er rekord lav (sagt under statsminister debatten i DR1 søndag den 4. september), så skal vi da ikke nedlægge de folkeskoler, der er oplæg til.

Tænk bare på transporttiden for børn fra 6 til 12 år som let kan, endda under gunstige forhold, blive 1,5 til 2 timer dagligt. Børnene skal stå ved landevejene og vinke bussen ind for opsamling.

Den økonomiske situation i Danmark gør, at mange familier får det sværere - kunne det tænkes, at flere af den årsag vælger folkeskolen, så skal vi da også være klar og det er vi da ikke ved at nedlægge de folkeskoler, som er i spil. På vegne af ”De fem” Mogens Kjær-Nielsen.

 

  • Vores samlingssted

    Her i Enghuset afholder vi mange af vores aktiviteter.